Project Description

SIGURNOSNI KABLOVI CRIJEVA

Pričvrstite sigurnosne kabele crijeva za pjeskarenje na sve spojene spojeve. Prije spajanja spojnica, povucite petlju s oprugom, navucite je samo preko crijeva za pjeskarenje (ne preko vodova za daljinsko upravljanje). Spojite spojnicu crijeva i gurnite krajeve sigurnosnog kabela natrag dok kabel ne bude ravan, a crijevo lagano savijeno.

Sigurnosni kablovi Contracor® crijeva za pjeskarenje Whipcheck koriste se na svim crijevima za pjeskarenje za sigurno držanje spojenih spojeva u slučaju slučajnog odvajanja. Sigurnosni kabeli Whipcheck oslobađaju spojnice od težine crijeva i smanjuju opasnost uzrokovanu kvarom spojnica crijeva. Kabeli također pomažu u sprječavanju vitlanja crijeva za pjeskarenje u slučaju kvara spojke.

Spojke crijeva mogu se odvojiti od crijeva za zrak i mlaz iz niza razloga:

– Vijci za spajanje mogu izgubiti snagu držanja zbog unutarnjeg trošenja cijevi crijeva

– Korištenje neodgovarajućih vijaka za spajanje može ometati pravilno prianjanje između spojnica i crijeva

– Vanjski dio crijeva promjer može biti premali za spojnicu

– Stalno naprezanje uzrokovano povlačenjem crijeva oko mjesta rada može oslabiti prianjanje spojnice na crijevo

– Spojke također mogu oštetiti vozila ili druga oprema.

Sigurnosni kabeli Whipcheck snažno se preporučuju za vertikalne primjene, kada su cijevi za zrak i pjeskarenje obješene. Spojnice crijeva nisu dizajnirane da izdrže težinu crijeva. Potrebni su dodatni oslonci za ublažavanje dodatne napetosti.

Izrađeni od čelika visoke čvrstoće otpornog na koroziju, sigurnosni kabeli Whipcheck mogu se ugraditi na spojne spojnice crijevo na crijevo i crijevo na fiksnu spojku.

ŠIFRE ZA NARUDŽBU

artikl br. Tip Opis

10112321 Sigurnosni kabeli do 1” ID

10112322 Sigurnosni kabeli 1,1/4” – 3” ID