Project Description

PRIJENOSNI NAKNADNI HLADNJACI KOMPRIMIRANOG ZRAKA ACP/ACE

ACP/ACE naknadni hladnjaci komprimiranog zraka uklanjaju kondenzat i ulje iz struje zraka tijekom čišćenja abrazivnim pjeskarenjem. Kondenzat i ulja u sustavu za čišćenje abrazivnim pjeskarenjem dovode do zgrušavanja abrazivnog materijala i potencijalnog blokiranja mjernih ventila, crijeva i mlaznica. Suhi i očišćeni komprimirani zrak sprječava stvrdnjavanje abrazivnog materijala, povećava učinkovitost i smanjuje troškove održavanja. ACP/ACE hladnjaci komprimiranog zraka učinkovito su sredstvo za uklanjanje do 95% kondenzata i ulja koji su obično prisutni u komprimiranom zraku. Suhi zrak sprječava vlažan abrazivni materijal, što bi dovelo do povećanog trošenja, zastoja i dodatnog servisiranja.

PRIMJENA

Abrazivno pjeskarenje, farbanje pneumatskim pogonom, streljanje te građevinski i cestovni radovi pneumatskim alatima.

PROIZVOĐEN ZA RAD

S bilo kojom markom prijenosne i stacionarne vijčane kompresorske jedinice. Komprimirani zrak koji struji iz dizelskog kompresora ima visoku temperaturu od približno 90°C. Pri takvoj temperaturi komprimirani zrak sadrži veliku količinu vlage u obliku parne pare. Ako se ne koriste naknadni hladnjak i ciklonski odvajač kondenzata, komprimirani zrak može dodati do 21,5 litara vode na sat u sustav s kompresorom koji radi s kapacitetom od 5,7 m3/min i tlakom od 7 bara. ACP/ACE naknadni hladnjaci komprimiranog zraka hlade komprimirani zrak na temperaturu 3°C – 10°C višu od temperature okoline. Nakon što se zrak ohladi, vlaga iz pare se kondenzira i do 95% kondenzirane vlage može se eliminirati iz sustava.

FUNKCIONALNE KARAKTERISTIKE

– prijenosni dizajn

– pneumatski ili električni pogon

– učinkovit ciklonski separator

– razvodni kolektor na tri ili četiri kuglasta ventila

– regulator tlaka / filtar / podmazivač (ACP)

– kontaktorski starter u zatvorenom kućištu (ACE)

– napuhani kotači

ACP NAKNADNI HLADNJAK

opremljen je regulatorom tlaka za kontrolu protoka zraka ventilatora, te filtrom i mazalicom kako bi se osigurao dug radni vijek pneumatskog pogona.

ACE NAKNADNI HLADNJAK

opremljen je kontaktorskim starterom s kućištem otpornim na vlagu i prašinu.

ACP/ACE NAKNADNI HLADNJACI

opremljeni su učinkovitim ciklonskim separatorom koji može eliminirati do 95% kondenzirane vlage iz komprimiranog zraka.